składniki: masa truskawkowa 700 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Na biszkopty wylać kilka łyżek truskawkowej masy i ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć dzięki temu przyklei nam biszkopty do dna. Sernik czekoladowo-truskawkowy Truskawkowa kopuła Sernik truskawkowy z biała czekoladą Serniczek truskawkowo-śmietankowy Owocowy sernik na zimno Sernik truskawkowy z biała czekoladą Serniczek truskawkowo-śmietankowy Owocowy sernik na zimno Gdy masa na biszkoptach już zesztywnieje wylać resztę masy truskawkowej a potem znowu wstawić do lodówki. Do rondelka wlać mleko dodać żelatynę, odstawić na chwilę aby żelatyna napęczniała. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze stężało. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca na wierzchu sernika ułożyć pokrojone truskawki.