Składniki na farsz do pikantnych naleśników: Składniki: sałata lodowa, ogórek konserwowy, ogórek gruntowy, pomidor, lub pomidorki koktajlowe cebula czerwona, pierś z kurczaka lub udko grillowane, do curry, smaku sól , czarny pieprz, odrobina pieprzu cayenne olej do smażenia Sałatę pokroić w paski, pomidora na ćwiartki, a cebulę w piórka, pozostałe warzywa w plasterk. Mięso kurczaka pokroić w słupki doprawić curry, solą i pieprzem, zostawić na kwadrans i następnie usmażyć na rozgrzanym oleju, odsączyć. Robiąc dip, jak zwykle mieszał różne smaki: Składniki: 6 łyżek – majonez, 4 łyżki – keczup pikantny, 4 ząbki czosnek, szczypta oregano i bazylii, Do miski włożyć majonez i keczup pikantny, dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki wg przepisu, posmarować naleśnika dipem, rozłożyć sałatę, na nią ułożyć smażonego kurczaka, oraz wszystkie warzywa, zwinąć naleśnika w rulon. Jajka ubić z solą, dodać mąkę, wodę i mleko, wymieszać, masa powinna mieć gęstość kwaśnej śmietany.