Pyszny, kremowy, nie za słodki, lekko kwaskowy - idealny deser na zakończenie lata. składniki: 1 kg zmielonego sera 400 g malin 100 g masła 10 łyżek cukru 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka na wierzch ok 250 g malin galaretka malinowa Galaretkę malinową rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do wystudzenia. Maliny (400 g) zmiksować na mus i przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Na zakończenie tegorocznego sezonu malinowego powstał pyszny malinowy serniczek na zimno. Do miski przełożyć masło, dodać cukier i 3-4 łyżki zmielonego sera. Gotową masę przełożyć do schłodzonej tortownicy i wstawić do lodówki do aby lekko stężała. Na spód można dać biszkopty, ja akurat nie miałam. Na koniec dodać zimną płynną żelatynę.