Guacamole - najsłynniejszy z meksykańskich dipów

Ewelina
20.03.2014 22:04
Guacamole - najsłynniejszy z meksykańskich dipów

Przepis

czas: 15 minut + 1/2 godziny chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki: awokado

1 cebula

1 mały pomidor

1 papryczka chilli

ząbek czosnku

sok z połowy cytryny

pół pęczka natki pietruszki

sól

mielona kolendra

kminek

przyrządzanie:

Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.

uwagi: Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).