Najsłynniejszy meksykański dip - Guacamole

Ewelina
17.10.2013 8:53
Najsłynniejszy meksykański dip - Guacamole

Przepis

składniki:

awokado

1 cebula

1 mały pomidor

1 papryczka chilli

ząbek czosnku

sok z połowy cytryny

pół pęczka natki pietruszki

sól

mielona kolendra

kminek

przyrządzanie:

Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.

uwagi:

Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).

Źródło:

http://www.palcelizac.pl/przepis/318/guacamole/