Jarski kapuśniak ze świeżej kapusty

Patrycja
Zupy
04.07.2017 12:45
Jarski kapuśniak ze świeżej kapusty

Składniki: kapusta biała 1 mała główka, marchew 2 szt, pietruszka biała 1 szt, ziemniak 3 szt, cebula 1 szt, koncentrat pomidorowy 3 łyżki, sos sojowy 3 łyżki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 5 ziaren, kminek 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, cząber 1 łyżeczka, majeranek pół łyżeczki, pieprz, sol do smaku, natka pietruszki 3 łyżki, czosnek 3 ząbki, mąka pszenna 2 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kapustę drobno kroimy, zalewamy wodą i stawiamy na palnik. Następnie do cebuli dodajemy sos sojowy, podsmażamy jeszcze przez chwile, a następnie dodajemy do zupy. Do kapuśniaku dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sol i pieprz do smaku. Gdy cebulka zacznie się rumienić to dodajemy make pszenną i podsmażamy na zloty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/jarski-kapusniak-ze-swiezej-kapusty.html