Składniki: pół opakowania tortellini (ja użyłam tych z ricottą i szpinakiem) 2 ogórki gruntowe pół małej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku 3 gałązki koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu pół łyżeczki soku z cytryny szczypta cukru sól pieprz (przepis na 3 porcje) Tortellini gotujemy wg opisu na opakowaniu (ja standardowo gotowałam jakieś 2 minuty krócej), odcedzamy. Podobne przepisy: Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym Sałatka z tortellini, rukolą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem Sałatka z tortellini, pesto i fetą Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą Do miski wsypujemy tortellini, dorzucamy do tego ogórki, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowany koperek, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Zastanawiałam się nad trochę inna opcją dodatków do tortellini, ale skończyłam na ogórkach i sosie jogurtowym. I tak, zdaję sobie sprawę z tego, że nie są najlepszej jakości.