Zupa kalafiorowa z indykiem

Anna
Obiad
04.07.2017 11:26
Zupa kalafiorowa z indykiem

Smacznego :) Składniki: - ok. 1/2 kg udźca z indyka bez kości, - 2 marchewki, - 1 mały kalafior, - garstka koperku, - 2 łyżki śmietany 18%, - 1 mały korzeń pietruszki, - 2 liście laurowe, - 3 ziarenka ziela angielskiego, - sól (ok. 1 płaska łyżka). Wykonanie: Wstawiamy wodę z udźcem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i 1 płaską łyżką soli, tak aby mięso było przykryte, ew. dolewamy wodę w trakcie gotowania. Kalafiora dzielimy na różyczki wrzucamy do bulionu, gotujemy ok. 15 min, w zależności jak miękki lubimy. Podajemy z koperkiem i ew. jeszcze z łyżką śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2017/07/zupa-kalafiorowa-z-indykiem.html