Składniki: soczewica czerwona 2 szklanki, pomidory 4 szt, czosnek 2 ząbki, cebula 1 szt, koncentrat 4 łyżki, kmin Rzymski 1 łyżeczka, kolendra mielona 1 łyżeczka, garam masala pół łyżeczki, kurkuma pół łyżeczki, kminek pół łyżeczki, imbir szczypta, cząber 1/4 łyżeczki, pieprz, sol, chili do smaku, papryka słodka mielona pół łyżeczki natka pietruszki 4 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Do tego dodajemy wszystkie przyprawy, podsmażamy chwile, aby uwolniły swój aromat a następnie dolewamy wodę. Pomidory zalewamy wrzątkiem, następnie obieramy ze skorki, kroimy w kostkę i dodajemy do soczewicy. Soczewice dokładnie płuczemy 3 razy, następnie dodajemy do cebulki.