Zapraszam 😊 Składniki (na 1 strucle): Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 4 łyżki, jajko 1 szt, drożdże suche 2 łyżeczki, skorka cytryny starta 1 łyżeczka, mleko pół szklanki, masło 10 dag, sol szczypta, Nadzienie: marmolada różana pół małego słoika, Ponadto: cukier puder do posypania, mleko do posmarowania, Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy, a mleko podgrzewamy, aby było ciepłe. Moja ulubiona wersja jest z zimnym mlekiem sojowym.... pyszności😋Farsz do strucli możemy również przygotować z maku lub białego sera. Po upływie czasu, roladę smarujemy mlekiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 35-45 min i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Mąkę przesiewamy, łączymy z drożdżami, cukrem, jakiem, mlekiem, skorka z cytryny i solą. Ulubione ciasto mojego męża😊 Doskonale smakuje z herbatką, kawą lub mlekiem.