Ciasto z dymką

Kamila
Przekąski
03.07.2017 23:39
Ciasto z dymką

· mąka pszenna - 30 dag · cukier - 1 łyżka · drożdże świeże- 3,5 dag · olej - 4 łyżki · cebula - 50 dag · cebula dymka - 1 pęczek · masło - 2 łyżki · jajko - 1 szt · sól · pieprz · kminek · śmietana gęsta · tłuszcz do formy Mąkę przesiać, wsypać do miski, pośrodku zrobić dołek. Do kubka wlać 150 ml ciepłej wody, wsypać cukier i wrzucić pokruszone drożdże, odstawić na chwilę na bok i jak zaczną pracować wlać delikatnie w dołek w mące. Wymieszać z odrobiną mąki z brzegów i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Farsz z cebuli wyłożyć na spód ciasta, całość polać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Ciasto rozwałkować na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką na prostokątnej blasze. Masło rozgrzać, dusić na nim cebulę na małym ogniu mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/09/ciasto-z-dymka.html