Śmietankowo-wiśniowe babeczki

Magdalena
Desery
02.07.2017 16:56
Śmietankowo-wiśniowe babeczki

W końcu, to jeden z tych dni, gdzie warto po prostu odpocząć i poświęcić czas tylko i wyłącznie najbliższym 🙂 Miłego dnia moi drodzy i… smacznego 🙂 Składniki: (na 10-12 sztuk) - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego (proszek) - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrony Targroch (doskonale wzbogaca smak babeczek) - 1/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka (u mnie 2%) - 1 jajko M - po 1 łyżeczce z owocem (wisienką) Nakładamy masę do 3/4 wysokości papilotki, następnie do każdej babeczki nakładamy po 1 łyżeczce Naturalnie owocowe z wiśnią. Babeczki pieczemy około 20 minut (do tzw. suchego patyczka) w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, płaską łyżkę budyniu śmietankowego (proszek) i cukier. Naturalnie owocowe Wiśnie Do podania: - sos wiśniowy deserowy do polania babeczek - płatki migdałowe (u mnie Targroch) Proste w przygotowaniu, dlatego tak często przygotowuje je właśnie w niedzielę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/smietankowo-wisniowe-babeczki/