Składniki: (na 1 porcję; zwiększyć w zależności od liczby osób) - 2 sitka ugotowanego makaronu spaghetti - 1/2 cebuli - 2-3 łyżki oleju rzepakowego Woj-len - 3 łyżki łagodnego ajvaru (pasta warzywna papryka i bakłażan)* - 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego* - 5 łyżek startego żółtego sera - 2 szczypty suszonej bazylii - sól i czarny mielony pieprz do smaku *użyłam takich produktów jak w przepisie na kurczaka w paprykowo-pomidorowym sosie Przygotowanie: Dodajemy ugotowany gorący makaron (u mnie 1 i 1/2 sitka), 3 łyżki łagodnego ajvaru, 4 łyżki startego żółtego sera i 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego i suszoną bazylię, mieszamy aby nasze składniki dokładnie pokryły makaron. Przekładamy na talerz, posypujemy resztą startego żółtego sera i od razu podajemy. Na patelni podsmażamy przez chwilę na oleju rzepakowy pokrojoną cebulę. Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.