Składniki Ilość: forma o średnicy 30 x 24 cm 320 g chałki/maślanych bułeczek/chleba tostowego 400 ml mleka 100 ml śmietanki 30% 5 jajek 3 łyżki cukru 1 mango ok. 40-50 g pistacji odrobina masła do wysmarowania formy szczypta soli Przygotowanie Pieczywo pokroić w większą kostkę i wyłożyć nim uprzednio wysmarowaną masłem formę. Pudding chlebowy z mango Pyszny, prosty deser, choć u mnie świetnie sprawdza się również na śniadanie. Owoców możecie użyć dowolnych, u mnie wersja z mango oraz dodatkowo z pistacjami. Taki deser możecie również zabrać ze sobą do pracy albo zjeść jeszcze ciepły zaraz po upieczeniu z gałką lodów. Zwykle przygotowuję go z chałki ale tym razem użyłam chleba tostowego razowego i mimo, że smak się nieco zmienił, to wyszło równie smacznie. W misce ucierać ze sobą jajka z cukrem oraz solą przez około 2 minuty. Piec w 180⁰C przez około 35 - 45 minut (piekłam z termoobiegiem).