Składniki - olej rzepakowy do smażenia - 1 mała cukinia - 1/2 małej cebuli - 1 ziemniak (125g) - 1 jajko - 3 łyżki mąki - 1 ząbek czosnku - szczypta ziół prowansalskich - 1 płaska łyżeczka soli - 1/3 łyżeczki pieprzu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - szczypta soli - szczypta pieprzu - 1 łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie Cukinię ścieramy na tarle o dużych oczkach lekko solimy, pozostawiamy na ok. 10 minut i odciskamy soki. Ziemniaka ścieramy na tarle o małych oczkach i odciskamy z nadmiaru wody. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/06/placki-z-cukinii-z-sosem-koperkowym.html