Drukuj Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami 2 porcje Składniki 140 g krótkiego makaronu (u mnie bezglutenowy) ½ pęczka szparagów ½ szklanki mrożonego groszku 4 suszone pomidory garść orzechów laskowych 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku szczypta ziół prowansalskich oliwa z suszonych pomidorów starty parmezan lub płatki drożdżowe Raz robię makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami w sosie, a raz makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami tylko lekko skropiony oliwą. Koniec gadania pora na przepis na makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami W przepisie podałam, że można użyć płatków drożdżowych – to opcja dla wegan (ale nie tylko), płatki drożdżowe dają fajny serowy posmak :) Pyszny jest też makaron ze szparagami i serem brie lub dzisiejsza propozycja czyli makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami. Dziś makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami :) Masz swoje ulubione danie ze szparagami? :) English version Pasta with asparagus and dried tomatoes 2 servings 140 g of short pasta (I used gluten free pasta) ½ bunch of asparagus ½ glass of frozen peas 4 dried tomatoes 1 handful of chopped hazelnuts 1 clove of garlic salt, pepper to taste Jeśli tak jak ja kochasz szparagi to polecam Ci moje ulubione przepisy ze szparagami, czyli teraz pora na: co ugotować ze szparagów? Ja uwielbiam krem z zielonych szparagów, grillowane szparagi, szparagi z jajkiem w koszulce, no i oczywiście makaron ze szparagami. Przepis na makaron ze szparagami tak naprawdę nie istnieje, bo można go modyfikować za każdym razem. Jak wspomniałam wcześniej makaron ze szparagami daje duże pole do popisu i eksperymentów w kuchni. a pinch of Provencal herbs olive oil from dried tomatoes grated parmesan or yast flakes Put pasta in the boiling water and cook – about 10-15 minutes – check if it is not too hard, but be careful not to overcook it! Makaron ze szparagami to coś co bardzo lubię. Przygotowanie Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj - ok. 10-15 minut - sprawdzaj czy nie jest za twardy, ale uważaj by go nie rozgotować! Spróbuj koniecznie makaron ze szparagami, kurczakiem i świeżym tymiankiem. Można też dodać tu orzechy, inne warzywa, mięso (najlepiej drobiowe, bo jest lekkie jak szparagi) i szaleć z różnymi przyprawami.