Kanapka Elvisa

Dominika
Śniadania
02.11.2016 19:13
Kanapka Elvisa

Na pierwszy rzut oka składniki w ogóle do siebie nie pasują, ale muszę przyznać, że mi smak tej kanapki jak najbardziej przypadł do gustu i myślę, że jeszcze nie raz zaserwuję sobie takie śniadanie. Składniki Ilość: 2 kanapki Elvisa 4 kromki chleba tostowego ok. 80 g masła orzechowego 1 mały banan 4 plastry boczku wędzonego trochę masła do smażenia Przygotowanie Każdą kromkę chleba tostowego posmarować masłem orzechowym. Na dwie kromki z masłem orzechowym wyłożyć plasterki banana oraz boczek, następnie przykryć je pozostałymi dwoma kromkami z masłem i docisnąć żeby kanapki się skleiły. Na patelni rozgrzać trochę masła i smażyć na niej z obu stron kanapki, aż lekko się zrumienią. Kiedyś nigdy nie zjadłabym, a nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby równocześnie spróbować boczek, banana i masło orzechowe...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/kanapka-elvisa/