Składniki: - około 150 g kurek - 1/2 dużej czerwonej cebuli - 1 kopiasta łyżka masła - szczypta granulowanego czosnku - około 1/2 opakowania makaronu penne TRICOLORE od Eko-Mak - 3 pełne łyżki śmietany 18% (dedykowanej do sosów) - sól i pieprz do smaku - około 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Całość smażymy około 6-8 minut mieszając (na średnim ogniu), pod koniec doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą (u mnie himalajska) i pieprzem (nie żałujmy go). Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki pomysł na obiad – trójkolorowy makaron z kurkami w sosie śmietanowym. Dodajemy około łyżki (lub ciut więcej) posiekanego koperku, mieszamy. Następnie dodajemy nasz ugotowany makaron, mieszamy aby sos pokrył makaron. Cebulę siekamy i podsmażamy chwilę na maśle, następnie dodajemy przygotowane wcześniej kurki. Kurki płuczemy, większe kroimy na pół (wzdłuż) mniejsze zostawiamy w całości.