Składniki
350 gram mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 szklanka maślanki
2 jajka
1/2 szklanki oleju
600 gram brzoskwiń
płatki migdałowe
Rozmiar blaszki do pieczenia:
24cmx28cm
Przepis
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy wsypujemy do dużej miski.


Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Maślankę, dwa jajka oraz pół szklanki oleju również łączymy ze sobą w osobnym naczyniu.


Suche oraz mokre składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.


Powstałe ciasto przelewamy do wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia blachy.


Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i wykładamy je równomiernie na ciasto.


Całość posypujemy płatkami migdałów.

Tak przygotowane ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.

Ciasto po wystudzeniu włożyć na kilka godzin do lodówki. Ciasto smakuje najlepiej na następny dzień.


Życzymy smacznego.

Goście będą zachwyceni!
