Ciasto na maślance z brzoskwiniami

Ewelina
Ciasta
29.06.2017 15:43
Ciasto na maślance z brzoskwiniami

Składniki

350 gram mąki

1/2 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki cukru wanilinowego

1 szklanka maślanki

2 jajka

1/2 szklanki oleju

600 gram brzoskwiń

płatki migdałowe

Rozmiar blaszki do pieczenia:

24cmx28cm

Przepis

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy wsypujemy do dużej miski.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #1

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #2

Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Maślankę, dwa jajka oraz pół szklanki oleju również łączymy ze sobą w osobnym naczyniu.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #3

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #4

Suche oraz mokre składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #5

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #6

Powstałe ciasto przelewamy do wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia blachy.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #7

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #8

Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i wykładamy je równomiernie na ciasto.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #9

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #10

Całość posypujemy płatkami migdałów.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #11

Tak przygotowane ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #12

Ciasto po wystudzeniu włożyć na kilka godzin do lodówki. Ciasto smakuje najlepiej na następny dzień.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #13

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #14

Życzymy smacznego.

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #15

Goście będą zachwyceni!

Zdjęcie Ciasto na maślance z brzoskwiniami #16