Tak zahartowaną czekoladę dodaj do ubitego kremu śmietanowego z mascarpone, krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników. Pozostałe 150 ml śmietany kremówki ubij na sztywno z przesianym cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut, by napęczniała. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut, by napęczniała. Po tym czasie krótko podgrzej, tylko do jej rozpuszczenia się. Po tym czasie krótko podgrzej, tylko do jej rozpuszczenia się. Pozostaw do ostudzenia, a następnie włóż na około 20 minut do lodówki. Do ostudzonej czekolady z kremówką dodaj dwie łyżki ubitego kremu, energicznie wymieszaj. Cienkim strumieniem wlej żelatynę, krótko zmiksuj. Ciasto przelej do formy, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz około 30 minut - do suchego patyczka. Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.