Najlepsze kokosanki na białkach

Magdalena
Desery
12.06.2017 16:07
Najlepsze kokosanki na białkach

Składniki: (na blaszkę) - 2 białka (jajek klasy L) - 2 szklanki wiórków kokosowych - 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) - 2/3 szklanki cukru - 60 g masła - szczypta soli Tak przygotowaną pianę z białek i cukru dodajemy delikatnie do kokosowej masy, całość mieszamy łyżką lub rózgą po połączenia składników. Najlepsze kokosanki na białkach Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden gryz. Do ubitych białek powoli dosypujemy cukier z łyżeczką budyniu, miksując na najmniejszych obrotach. W garnuszku z grubszym dnem topimy (na małym ogniu) masło. Następnie dosypujemy do stopionego masła 2 szklanki wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy całość łyżką (do połączenia składników). pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (na środkowym poziomie) około 15-20 minut. Kokosanki przygotowuje na samych białkach przez to nie są twarde, ale mięciutkie. W miseczce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Z gęstej masy formujemy w dłoniach niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/najlepsze-kokosanki-na-bialkach/