Walentynkowe biskwity z bitą śmietaną i truskawkami Dziś przychodzę do Was z prostym, słodkim przepisem na pyszne domowe biskwity z bitą śmietaną i truskawkami. A Wy? Walentynkowe biskwity z truskawkami Składniki: (na 8 sztuk) 3 duże jajka klasy L 3 łyżki drobnego cukru do wypieków szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Uwaga! Pyszne domowe biskwity (omlety) z bitą śmietaną i truskawkami, to idealny deser na zbliżające się Walentynki. Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% (schłodzonej!) 1,5 łyżki cukru pudru + cukier puder do oprószenia biskwitów truskawki lub inne owoce np. borówki Przygotowanie: Jak przygotować domowe biskwity (omleciki)? Tak przygotowane ciasto biszkoptowe wykładamy na okręgi (około 2 łyżki ciasta na każdym okręgu), wyrównujemy łyżką. Na każdym papierze rysujemy okręgi o średnicy 10 cm każdy (u mnie po 4 okręgi na blaszce, zachowujemy odstępy). Na koniec dodajemy przesiane mąki, należy je delikatnie wymieszać szpatułką z resztą składników. W tym czasie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem (jeśli chcecie, aby była sztywniejsza możecie dodać fix do śmietany). Biskwity (omleciki) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 6-7 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego Walentynkowe biskwity z truskawkami i bitą śmietaną – prosty przepis Pamiętajcie: Aby biskwity nie pękały podczas zginania na pół nie pieczemy ich zbyt długo. Na bitą śmietanę wykładamy pokrojone truskawki i czekoladowe chrupiące kuleczki lub startą mleczną czekoladę. O herbacie Tylos pisałam Wam już przy okazji przepisu na śnieżynkę z mascarpone. Zginamy je w połowie i odkładamy na bok zostawiając do wystudzenia. Należy też pamiętać, że należy je też zdjąć szybko z blaszki. Składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej