Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Patrycja
Obiad
12.06.2017 9:45
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

! Składniki: młoda kapusta biała 1 główka, cebula czerwona lub biała 1 szt, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie szczypta, sos sojowy do smaku, sól i pieprz do smaku, masło 7 dag, mąka pszenna 2 łyżki, koper świeży posiekany 4 łyżki, Sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy, następnie zalewamy wodą, tak aby kapusta była nią przykryta i stawiamy na palnik. Masło rozpuszczamy, dodajemy posiekaną cebulkę, smażymy do lekkiego zrumienienia, następnie dodajemy mąkę pszenną, mieszamy i podsmażamy aż będzie miała złocisty kolor. Do kapusty dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sos sojowy oraz sól i pieprz, gotujemy do miękkości. Do zasmażanej kapustki według mnie, obowiązkowym dodatkiem jest świeży koperek, który nadaje cudownego aromatu...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/moda-kapusta-zasmazana-z-koperkiem.html