SKŁADNIKI Szparagi: - 1 pęczek zielonych szparagów - 2-4 jajka - 4 plastry surowego wędzonego boczku - kawałek parmezanu lub grana padano - odrobina masła klarowanego - sól Sos holenderski z musztardą: - 3 żółtka - 1 łyżka soku z cytryny - 100 g masła - 1 łyżeczka musztardy Dijon - biały pieprz - sól PRZYGOTOWANIE Sos holenderski z musztardą - Żółtka wbij do miski, wymieszaj z sokiem z cytryny i zacznij powoli ubijać trzepaczką. Szparagi - Boczek usmaż na chrupko i odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Jajka wbij na patelnie z rozgrzanym masłem klarowanym i smaż aż białko się zetnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.food2.pl/2017/05/Szparagi-z-Jajkiem-Sadzonym.html