Składniki: (na 2 porcje) - 250 ml serka mascarpone - 100 ml wody - 1 lekko czubata łyżeczka zmielonej kawy – u mnie COFFEE LATINO – 100% Arabica CoffeeNation - 1 pełna łyżka kremu czekoladowego – u mnie nutella - 2 francuskie ciasteczka (paluszki) Brześć - około 2-3 łyżki ryżu preparowanego - sos czekoladowy - listki świeżej mięty Przygotowanie: Kawę mielimy w młynku. Do misy blendera przekładamy połowę serka mascarpone, wlewamy jeszcze ciepłą kawę, dodaję krem czekoladowy (u mnie nutella) i dokładnie miksujemy. 1 lekko czubatą łyżeczkę zalewamy 100 ml przegotowanej wody, dokładnie mieszamy. Następnie nakładamy krem, na wierz wysypujemy ryż preparowany, a całość polewamy sosem czekoladowym. Dla wielbicieli słodkości, szybkich kremowych deserów i smaku dobrej kawy…