Bruschetta z truskawkami i miętą

Małgorzata
Fit
24.05.2017 10:00
Bruschetta z truskawkami i miętą

Ale pewna jestem, że Wam posmakuje :) SKŁADNIKI pełnoziarnista bagietka (ewentualnie chleb) oliwa z oliwek dobrej jakości oregano truskawki listki mięty otarta skórka z cytryny świeżo mielony pieprz, sól morska PRZYGOTOWANIE Bagietkę kroimy wzdłuż polewamy oliwą, oprószamy oregano i zapiekamy w piekarniku - najlepiej w temp. 100-120 stopni - tak by skórka była chrupiąca, a środek dość miękki (możemy też obsmażyć na patelni :)). Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną miętą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/05/bruschetta-z-truskawkami-i-mieta.html