Składniki: - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g - 1 woreczek ryżu parboiled z dzikimi Risana - 6 łyżek (pełnych) mieszanki meksykańskiej z puszki - 3 większe różyczki brokuła (wcześniej ugotowane lub przygotowane na parze) - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Idealna na rodzinne spotkania, “domówki lub od tak gdy mamy ochotę na pyszną, sycącą sałatkę. Do miski przekładamy tuńczyka, dodajemy mieszankę meksykańską i pokrojone różyczki brokuła. Ryżowa sałatka z tuńczykiem, brokułem i mieszanką meksykańską. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją producenta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/ryzowa-salatka-z-tunczykiem-brokulem-i-mieszanka-meksykanska/