Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g cukru (można dać ciut mnie) 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1 większy banan – po obraniu około 90 g 150 ml wody gazowanej 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 11-12 łyżeczek nadzienia kremowego o smaku waniliowym Kandy Lauretta cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru. Formę na babeczki wykładamy papilotkami, nakładamy około łyżki masy, łyżeczkę nadzienia o smaku waniliowym i resztę masy (papilotki napełniamy do około 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg). Babeczki pieczemy bez jajek, zamiast nich używamy zblendowanego banana, co dodajemy im wilgotności i pozwala zachować dłużej świeżość. Waniliowe babeczki z nadzieniem waniliowym (bez jajek). Dziś zapraszam Was na pyszne waniliowe babeczki z nadzieniem waniliowym.