Wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady

Magdalena
Ciasta
23.05.2017 22:44
Wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady

🙂 Składniki: (na 1 porcję) 200 g ricotty (u mnie 2 x mini ricotta po 100 g) 3 płaskie łyżeczki budyniu wiśniowego (proszek) – u mnie z eSłoneczko 2 płaskie łyżki cukru 1 jajko (najlepiej większe wiejskie) 2 kostki czekolady białej z truskawkami bez cukru – u mnie z eSłoneczko cukier puder do oprószenia serniczka opcjonalnie 4-5 kandyzowanych wiśni Przygotowanie: Do miski przekładamy całą ricottę, wbijamy jajko, dodajemy budyń i dokładnie mieszamy. Wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady pieczemy na środkowym poziomie piekarnika nagrzanego do 190 stopni około 30 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika, serniczek należy obserwować po około 25 minutach pieczenia). Dziś zapraszam Was na pyszny wiśniowy serniczek z ricotty z kawałkami białej czekolady. U mnie dodatkowo podany z przeciętymi na pół kandyzowanymi wiśniami. Na wierzch dowolnie układamy posiekaną niedbale białą czekoladę (lekko wciskając ją w serniczek). Nasz wiśniowy serek przekładamy do naczynia/foremki do zapiekania (u mnie w kształcie serca).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/wisniowy-serniczek-z-ricotty-z-kawalkami-bialej-czekolady/