Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: Ciasto: 280 g mąki 200 ml mleka 80 ml oliwy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii (suszonej lub świeżej) Dodatki: 70 g szynki 100 g papryki 30 g cebuli 12 szt. czarnych oliwek 70 g szpinaku (mrożonego) 130 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 120 g sera żółtego Przygotowanie: Przełożyć do dużej miski, dodać 40 g startego sera i wszystko wymieszać. Przepis na muffiny w nowej, słonej wersji – z szynką, papryką, szpinakiem i serem feta. Do większej miski wrzucić pokrojoną w kostkę fetę, dodać szpinak, pokrojone oliwki i wymieszać. Wlać po połowie otrzymanej masy jajecznej (po około 200 ml) do farszów i wymieszać. Ciasto: W jednym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami.