Najlepsze sernikobrownie z malinami

Malgorzata
Ciasta
19.05.2017 9:32
Najlepsze sernikobrownie z malinami

Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia i podawaj posypane cukrem pudrem. Smacznego! English version Cheesecake brownie with raspberries (10-12 servings) Ingredients: 200 g good-quality dark chocolate, chopped 200 g unsalted butter or margarine Kasia, softened 400 g caster sugar 5 eggs 110 g plain flour, sifted 400 g cream cheese 1 teaspoon vanilla extract 150 g fresh or frozen raspberries powdered sugar for dustnig Preparation: Preheat the oven to 180°C. Grease and line a 20 x 30 cm baking pan or 23 cm in diameter round one. Składniki: 200 g dobrej jakości gorzkiej czekolady, posiekanej 200 g kostki do pieczenia Kasia, w temperaturze pokojowej 400 g drobno zmielonego cukru 5 jajek 110 g mąki pszennej, przesianej 400 g twarogu do serników 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 150 g świeżych lub mrożonych malin cukier puder do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Na koniec wykładamy 3/4 masy brownie do natłuszczonej blaszki lub tortownicy, na to wykładamy masę serową i na nią resztę masy brownie w postaci kleksów, które rozmazujemy po masie serowej za pomocą widelca. Umieść czekoladę w misce żaroodpornej, ustaw ją nad garnkiem z wrzącą wodą i rozpuść mieszając od czasu do czasu lub włóż miskę z czekoladą do mikrofalówki, podgrzej przez 15 s po czym zamieszaj. Pierwszy: rozpuszczamy czekoladę w żaroodpornej misce umieszczonej nad gotującą się wodą, albo wrzucamy w misce do mikrofalówki i podgrzewamy przez 15 s, mieszamy i jeżeli to konieczne podgrzewamy kilka sekund dłużej. W misce miksera ubij do białości kostkę do pieczenia Kasia z 250g cukru kośćca, następnie dodaj trzy jaja, miksując po dodaniu każdego z nich. Był zachwycony, szczerze mówiąc zjedliśmy część jeszcze bardzo cieplutkiego sernikobrownie, a reszta zniknęła w ciągu dnia, więc nie jestem nawet w stanie powiedzieć nic o jego przechowywaniu:) W oddzielnej misce zmiksuj ser, resztę cukru i jajek wraz z wanilią i wyłóż masę na przygotowaną bazę czekoladową. Przygotowałam je dla mojego ukochanego, gdyż już 21 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia, a ja w tym roku obchodzę go z kostką do pieczenia Kasia. Jak widzicie to ciasto jest ekstra łatwe w przygotowaniu, a efekt palce lizać 🙂 Scroll down for recipe in English Najlepsze sernikobrownie z malinami (10-12 porcji) Wy też upieczcie coś pysznego dla wyjątkowej dla siebie w tym szczególnym dniu, na przykład to sernikobrownie. Natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm lub tortownicę o średnicy 23 cm. In a bowl of stand mikser cream the butter or margarine and 250g of the caster sugar until pale, then add 3 of the eggs, one at a time, beating well after each addition. Bez niego ten blog nigdy by nie postał i nie odkryłabym w sobie przyjemności przygotowywania tych wszystkich pyszności. Na koniec wciskamy w ciasto maliny i do pieca! Preferuję ten drugi sposób gdyż jest szybszy i jest duużo mniej sprzątania, a ja bywam leniwa 😉 Następnie przygotowałam masę serową, generalnie miksujemy zmielony twaróg, cukier i jajka i to wszystko. In a separate bowl, beat the cream cheese, remaining sugar and eggs and the vanilla extract until smooth, then spread over the chocolate base. Wyłóż na wierzch resztę ciasta czekoladowego i rozprowadź po wierzchu za pomocą widelca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/najlepsze-sernikobrownie-z-malinami-cheesecake-brownie-with-raspberries/