Polecam! 500 g mąki pszennej typ 500 lub 550 20 g świeżych drożdży (lub 7 g instant) 270 g wody 5 g (1 łyżeczka) cukru 10 g (1,5 łyżeczki) soli 25 g masła 1 średnie jajko Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier, sól i całe jajko, dobrze wymieszać. Jeśli chcemy mieć bułki jednakowej wielkości najlepiej ciasto ważyć na wadze (brałem po ok.85 g ciasta na bułkę). Z każdego kawałka ciasta uformować wałek długości ok. 40-45 cm. Uformować kajzerki wiążąc na wałku supeł i zakładając końce do wewnątrz, jeden na górę, drugi pod spód.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://przepisynadomowyserichleb.blogspot.com/2017/05/kajzerki.html