Sos balsamiczny: 5 łyżek oliwy z oliwek 2,5 łyżeczki octu balsamicznego 2 łyżeczki miodu łyżeczka musztardy łyżeczka oregano pieprz sól Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy. Do tego można dorzucić podprażone na suchej patelce orzechy włoskie, ja niestety jestem na nie uczulona, wiec u mnie wersja bez orzechów 😉 Gruszkę obieramy, kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy miodem i dokładnie mieszamy. Składniki: opakowanie roszponki ser camembert 5 plasterków szynki dojrzewającej 2 gruszki sok z połowy cytryny odrobina miodu Ser kroimy na plasterki, a szynkę dzielimy na mniejsze kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/salatki-i-surowki/salatka-z-gruszka-i-serem-plesniowym-z-sosem-balsamicznym/