Składniki
- 500 gram mięsa mielonego
- opakowanie makaronu
- 2 duże cebule
- 3 marchewki
- seler naciowy
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 20 gram boczku wędzonego
- 100 ml bulion mięsny
- 100 ml wino czerwone wytrawne
- oregano
- słodka papryka
- ostra papryka
Przepis
W garnku podsmażamy pokrojoną cebulę, marchewkę, seler naciowy oraz czosnek. Gdy warzywa lekko się podsmażą dodajemy pokrojony boczek oraz przyprawy.
Całość dokładnie mieszamy i dodajemy mięso mielone. Podsmażamy przez kilka minut następnie dodajemy czerwone wino, bulion mięsny oraz 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
Tak przygotowane i dokładnie wymieszane składniki podsmażamy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykryciem.
W międzyczasie gotujemy makaron, który dodajemy do naszej potrawy pod koniec jej smażenia. I gotowe.
Smacznego!