Składniki
- parówki
- patyczki do szaszłyków
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przepis
Parówki nabijamy na patyczki do szaszłyków ( patyczny należy wcześniej namoczyć przez kilka godzin w wodzie ponieważ będziemy je smażyć na oleju). Tak przygotowane parówki nakłuwamy widelcem a nastepnie doprawiamy słodką papryka z obu stron.
Do miski wsypujemy obie mąki, ostrą paprykę, pieprz ziołowy, proszek do pieczenia oraz jajko. Do tak przygotowanych składników dodajemy szklankę wody i dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie każdą z parówek maczamy w cieście i smażymy przez około 5 do 8 minut.
Usmażone corn dogi wykładamy na talerzu wyłożonym papierowym ręczniczkiem w celu odsączenia nadmiaru oleju I gotowe. Smacznego