Składniki biszkopt (tortownica 21 cm) 3 jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szk cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 18 % 1 galaretka agrestowa Gellwe 1 galaretka z owoców leśnych Gellwe 1 mały słoik jagód w soku 250 g śmietany 30 % 1 śmietanex Gellwe 1 cukier waniliowy Gellwe 2 łyżki utartej mlecznej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku. Na nim wylewamy 2 łyżki tężejącej agrestowej galaretki, kładziemy kilka jagód, dalej dwie łyżki śmietanowej masy i znów galaretka, jagody, masa i tak do wyczerpania składników. Tężejącą galaretkę z owoców leśnych łączmy ze śmietaną 18 %. 3. Biszkopt kroimy na dwa blaty. 4. Nakładamy drugi biszkopt i wstawiamy ciasto na godzinę do lodówki. Dzięki niej ciasto lub krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. Za pomocą silikonowej szpatułki firmy Tarka i Miarka nakładamy ją na schłodzone już ciasto. Na koniec dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem.