- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
100 gm mąki pszennej
150 gm maki kukurydzianej
1 jajko
150 ml mleka
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka czosnku
1 łyżeczka cebulki
1 łyżeczka proszku do pieczenia i sól / pieprz
Przepis
Corn dogi z kiełbasek lub parówek :) idealne na imprezę jako przekąska :)
Ciasto : 100 gm mąki pszennej + 150 gm maki kukurydzianej + 1 jajko + 150 ml mleka + 1 łyżeczka chilli + 1 łyżeczka czosnku + 1 łyżeczka cebulki + 1 łyżeczka proszku do pieczenia i sól / pieprz. Wszystko mixujemy w naczyniu i przelewamy do wąskiej szklanki. Parówki przekrawamy na pół i nabijamy na patyczki od szaszłyków. Rozgrzewamy głęboki olej maczamy nasza parówkę :) i smażymy na złoty kolor Smacznego :)