Parówki w cieście kukurydzianym - Pobite Patelnie

Tomasz
Przekąski
12.11.2015 13:13
Parówki w cieście kukurydzianym - Pobite Patelnie
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

100 gm mąki pszennej

150 gm maki kukurydzianej

1 jajko

150 ml mleka

1 łyżeczka chilli

1 łyżeczka czosnku

1 łyżeczka cebulki

1 łyżeczka proszku do pieczenia i sól / pieprz

Przepis

Corn dogi z kiełbasek lub parówek :) idealne na imprezę jako przekąska :)

Ciasto : 100 gm mąki pszennej + 150 gm maki kukurydzianej + 1 jajko + 150 ml mleka + 1 łyżeczka chilli + 1 łyżeczka czosnku + 1 łyżeczka cebulki + 1 łyżeczka proszku do pieczenia i sól / pieprz. Wszystko mixujemy w naczyniu i przelewamy do wąskiej szklanki. Parówki przekrawamy na pół i nabijamy na patyczki od szaszłyków. Rozgrzewamy głęboki olej maczamy nasza parówkę :) i smażymy na złoty kolor Smacznego :)