Ilość porcji: 3 Składniki: 100 g czekolady (50 g mlecznej, 50 g gorzkiej) ½ szklanki jogurtu naturalnego gęstego 70 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki (30-36%) Rozpuścić na parze wodnej żelatynę z 1-2 łyżce ciepłej wody, poczekać aż ostygnie, ale nie zgęstnieje i połączyć ją z czekoladą. 2 ½ łyżki cukru pudru 1 ½ łyżeczki żelatyny Dekoracja: 2 kostka białej czekolady Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka godzin w lodówce. (opcjonalnie) 6 szt. dekoracji czekoladowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odczekać, aż przestygnie. Przełożyć do foremek lub filiżanek i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.