Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 Składniki: 150 g wędzonego boczku ( ja użyłam szynki) 250 g pieczarek 400 g pomidorów 2 ząbki czosnku 400 g makaronu 50 g masła 50 g sera owczego lub feta szczypta soli szczypta pieprzu zioła Przygotowanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w niewielką kostkę. Makaron z pieczarkami i boczkiem można bez problemu zabrać na drugi dzień do pracy i podgrzać w mikrofali. Danie należy podać od razu po przygotowaniu, aby nie ostygło lub ewentualnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i podgrzać w piekarniku. Do sosu dodać ulubione zioła, doprawić pieprzem i solą (jeśli używasz sera feta, który jest słony lepiej nie dodawać soli). Makaron z pieczarkami i boczkiem to pomysł na ekspresowy obiad dla całej rodziny! Wszystko podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle.