Składniki: na 2 duże porcje 100 g kaszy jaglanej 300 ml mleka 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (100 g) 1½ łyżki kawy rozpuszczalnej (albo mocne espresso) 3 płaskie łyżki ksylitolu (30 g) pestki z ½ granatu (70 g) Wykonanie: Kaszę dokładnie wypłukać na sicie pod bieżącą wodą, a następnie przelać wrzątkiem. A do tego z kolei potrzebny jest blender z ostrymi ostrzami, a mój już swoje przeszedł i nie chce miksować na gładko, co widać na zdjęciach. Kaszę trzeba ugotować na miękko, wręcz rozgotować, żeby dało się ją zmiksować na gładką masę. Było to w sumie nie tak dawno temu, zrobiłam wtedy domowy jogurt kawowy z pestkami granatu. Ale w tym przepisie mam dla Was kawowy mus z kaszy jaglanej. Dodać zimne mleko, jogurt, kawę i ksylitol i dokładnie zmiksować na gładki mus.