Smacznego! Składniki: na 2 duże albo 3 mniejsze porcje - 250 g jogurtu naturalnego - 200 ml mleka - 6 łyżek chia (60 g) - 4 łyżki karobu (40 g) - 2 łyżki erytrolu (20 g) - 2 dojrzałe gruszki (około 300 g) - mielony kardamon Wykonanie: Karobowy pudding chia z gruszką W poprzednim wpisie było o chia (konkretnie o podobieństwach i różnicach między chia a siemieniem lnianym), więc idąc za ciosem będzie dalej o chia, tym razem w praktyce, czyli w formie przepisu. - Dokładnie wymieszać jogurt, mleko, chia, karob i erytrol, zostawić na około 15 minut, ponownie wymieszać i wstawić do lodówki na parę godzin, żeby nasionka chia napęczniały. - Gruszki umyć, obrać i zmiksować na mus albo zetrzeć na małych oczkach tarki na papkę.