Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 7 sztuk Składniki: 150 g makaronu (typu kokardka mała) 2 łyżki mąki 225 ml mleka 150 g sera żółtego 2 łyżki masła 1 ½ łyżki bułki tartej pieprz i sól Przygotowanie: Ściągnąć z gazu, dodać 100 g startego sera i mieszać do czasu całkowitego roztopienia się sera. Napełnić muffinki nadzieniem i posypać każdą resztą startego sera (50 g). Muffinki serowe (na słono) specjalny przepis dla wszystkich wielbicieli zapiekanego sera i makaronu. Wlać do zasmażki mleko i gotować ok. 3-5 minut do czasu zgęstnienia. Składniki wymieszać z szczyptą soli i pieprzu, aż powstanie gładka zasmażka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/muffinki-serowe-na-slono/