Czekoladowy pudding jaglany (wegański, bezglutenowy)

Wiktoria Eulalia
Fit
26.04.2017 9:46
Czekoladowy pudding jaglany (wegański,  bezglutenowy)

To tylko kilka z licznych prozdrowotnych właściwości ziaren kakaowca, bo mogłabym je tak wymieniać i wymieniać przez kilka stron, a przecież nie chcę Was zanudzić tylko zachęcić do wypróbowania przepisu z wykorzystaniem wspomnianego wcześniej kakao... Kremowy, gęsty budyń na bazie jednej z najzdrowszych i najdelikatniejszych kasz w połączeniu z naturalnie słodkim bananem, masłem orzechowym i kakao to niezwykle smaczna propozycja na pochmurne popołudnie. 😅 Wiem że nie jestem w swojej miłości jedyna i nie ma w tym nic dziwnego - kakao zawarte w czekoladzie ma same dobroczynne właściwości dla zdrowia! Ciemne ziarenka są źródłem wielu witamin , mikroelementów i zdrowych tłuszczów. 😉 Składniki : 100 g kaszy jaglanej 1 duży, przejrzały banan 2 łyżki naturalnego kakao łyżka masła orzechowego kremowego łyżka oleju kokosowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej kilka kostek gorzkiej czekolady (opcjonalnie) Do jeszcze ciepłej kaszy dodać rozgniecionego banana, kakao, masło orzechowe, olej kokosowy, kawę rozpuszczalną i gorzką czekoladę. Kaszę jaglaną uprażyć w garnuszku, wlać 1,5 szklanki wody i gotować pod przykryciem przez ok. 10 minut. Dzięki obecności magnezu i kwasu walerianowego kakao uspokaja w sytuacjach stresowych, wycisza i poprawia nastrój.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/04/pudding-czekoladowy-weganski.html