Składniki: na 6 naleśników średniej wielkości - szklanka mąki pszennej - szklanka mąki pszennej orkiszowej - szklanka mleka 2% - 2 jajka od szczęśliwych kur - łyżka oleju - szczypta soli - słodzidło + 4-5 jabłka, łyżka miodu, łyżka masła, cynamon - Mąkę przesiewamy do większej miski, wbijamy jajka, wlewamy mleko i olej, dodajemy szczyptę soli oraz słodzidło (najlepiej ksylitol). 🥞 ✩✩✩ ✩✩✩ - Na mocno rozgrzanej, teflonowej patelni wlewamy po 1-2 chochlach ciasta i smażymy po kilka minut z każdej strony. - W tym czasie przygotowujemy prażone jabłka: myjemy, obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, a następnie kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy jabłka, zmniejszamy moc palnika, dodajemy miód i cynamon.