Zapraszam na moją odsłonę makaronu 😊 Składniki: szpinak 250 g, pieczarki 350 g, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, śmietana 18 % 250 ml, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, makaron penne 400 g, parmezan do posypania sosu, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dla mojego męża, który jest miłośnikiem mięcha, dodałam do sosu usmażoną w kostkę pierś z kurczaka. Na dzisiejszy obiad zrobiłam penne ze szpinakiem i pieczarkami skąpane w sosie śmietanowym...pychota! Danie z makaronu przyrządzimy w kilka chwil, więc to doskonały obiad dla osób zabieganych. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z sosem. Połączyć je z różnymi sosami i składnikami, w każdym wydaniu są genialne. Na oddzielnej patelni smażymy umyte i pokrojone w półplasterki pieczarki.