Focaccia z rozmarynem

Focaccia z rozmarynem

Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – paluszki chlebowe grissini – cebularze Przygotowanie: 2 h Składniki: -500 g mąki pszennej – 325 ml ciepłej wody – paczka suchych drożdży – 1 łyżka soli – 3 łyżki oliwy – na wierch: oliwa, sól morska, świeży rozmaryn PRZYGOTOWANIE: Pieczcie przez 10 minut w temperaturze 250 st C, a następnie zmniejszcie temperaturę do ok 200 st C i pieczcie jeszcze 10 minut. Najlepsza jest z oliwą zmieszaną z czosnkiem i suszonym oregano, lub z pastami kanapkowymi. Ciasto przykryjcie ściereczką i odstawcie na 20-30 minut aż podwoi swoją objętość. Blachę posmarujcie oliwą (nawet jeśli używacie papieru do pieczenia to wlejcie na niego odrobinę oliwy i posmarujcie). Na blachę wyłóżcie ciasto i ugniećcie palcami aby miało 2-3 cm grubości. Do misji wsypcie mąkę, drożdże, sól, ciepłą wodę i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dla mnie najlepszą wersją jest ta z dodatkiem rozmarynu i soli morskiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/focaccia-z-rozmarynem/