Makaron z kurczakiem w sosie brokułowo – pieczarkowym: 1 podwójna pierś kurczaka 1 brokuł 200 g pieczarek 1 cebula 200 ml jogurtu greckiego 100 g startego sera żółtego (może być mozzarella) 3 ząbki czosnku ulubione zioła (tym razem użyłam przyprawy zioła zamiast soli i ziół prowansalskich), pieprz, sól 2 łyżki oleju rzepakowego 1 opakowanie makaronu świderki lub penne (można wykorzystać makaron pełnoziarnisty, potrawa będzie równie smaczna) Jeśli sos się w jakikolwiek sposób rozwarstwia, należy zdjąć patelnię z ognia i mieszać do momentu, kiedy znowu będzie miał jednorodną konsystencję. Cebulę kroimy w kostkę, lekko solimy i podsmażamy na patelni po kurczaku. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, podlewamy lekko wodą i dusimy do miękkości, a następnie dokładamy brokuła i kurczaka.