Rozeszły się bardzo szybko :) Składniki - 110 g masła w temp. pokojowej - 150 g cukru trzcinowego - 75 g cukru białego - 1 duże jajko - łyżeczka ekstraktu z wanilii - łyżeczka proszku do pieczenia - duża szczypta soli - 125 g mąki pszennej - 90 g mąki pszennej razowej - 125 g posiekanej czekolady (u mnie gorzka i mleczna, pół na pół) Masło ubić z cukrem i cukrem trzcinowym. Ciasteczka bardzo podobne do serii tych (klik), tyle tylko że bez dodatku płatków owsianych, dzięki czemu są bardziej chrupiące i maślane. Mają ładny, lekko brązowy kolor przez użycie cukru trzcinowego i mąki razowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2015/03/salted-chocolate-chunk-cookies.html