Polecam :-) Składniki (5 porcji) - 10 sporych ciasteczek (dowolnych, Waszych ulubionych - u mnie domowe) - tabliczka czekolady - opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (na 500 ml mleka) * - 6 łyżek cukru - 400 ml mleka - 250 ml zimnej kremówki - 2 banany - 2-3 garście mrożonych malin - odrobina wrzątku - łyżka cukru z wanilią Ciastka pokruszyć, czekoladę zetrzeć, wymieszać z ciastkami. Schłodzić w lodówce przez min. 4 h. Smacznego! * można też zrobić domowy budyń, np. takie jak tutaj: klik * można też zrobić domowy budyń, np. takie jak tutaj: klik Budyń ugotować z cukrem w 400 ml mleka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do przygotowanych pucharków z ciastkami rozłożyć mus malinowy, na to wyłożyć krem budyniowy, ułożyć pokrojone banany i posypać resztą ciastek z czekoladą. Maliny z odrobiną wrzątku i cukrem z wanilią rozgotować w garnuszku i ostudzić.