Polecam serdecznie 😉 Składniki (przepis na 12 szt.): mąka pszenna 300 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda 0,5 łyżeczki, cukier 130 g, jajka 2 szt, kefir 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, skórka otarta z 1 cytryny, maliny mrożone lub świeże 350 g, lukier: sok z cytryny 3 łyżki, cukier puder 1 szklanka, Sposób przygotowania: Do miski wybijamy jajka, dodajemy kefir, cukier oraz olej i mieszamy łyżką. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki to dodajemy soku z cytryny, a jeśli będzie zbyt gęsty to dodajemy cukier puder. W miseczce łączymy sok z cytryny z cukrem pudrem i mieszamy łyżką do połączenia. Do mokrych składników przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy sodę oraz proszek do pieczenia i wszystko razem mieszamy. Ciasto mieszamy z malinami i przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.